MANTRA-zingen

Locatie:                                                      Tijdelijk online i.v.m corona.

Yogacentrum De Cirkel van Bhavana      Wognumstraat 126a – Den Haag

Mantrazang-ceremonies: Elke 1e donderdag van de maand van 20.30-21.30 – aanmelding klik hier         

Data: 

  • 4 maart 2021
  • 1 april 2021
  • 6 mei 2021
  • 3 juni 2021

Deze mantrazang-ceremonie bied ik kosteloos aan als bijdrage aan het welzijn van ons allen. 

Op de avond zelf:

Zorg voor prettig zittende kleding zodat je comfortabel en ontspannen kan zitten en zingen. Zet vast een kopje thee voor jezelf klaar voor na afloop.

Dekentje als je dat wenst. De teksten van de mantra’s worden duidelijk in beeld gebracht. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn mantra‘s?                                                                                                                         
Mantra’s zijn gebeden die sinds duizenden jaren worden gezongen, uitgesproken, gepreveld of alleen maar gedacht, met name in het boeddhisme en het hindoeïsme.   Ze kunnen bestaan uit woorden, klanken of een combinatie van beide. Oorspronkelijk komen ze uit India, waar ze in de heilige taal het Sanskriet werden gericht tot verschillende goden en goddelijke aspecten. Het woord man uit het Sanskriet betekent ‘gedachten’; tra betekent ‘bescherming’. Het woord mantra betekent dan ook oorspronkelijk: ‘dat wat onze geest beschermt’. Er zijn vele soorten mantra’s: helende mantra’s, mantra’s om devotie mee uit te drukken, mantra’s om feest te vieren, enzovoort.                                                         

Sommige brengen geen letterlijke betekenis over: ze bestaan uit een klank en hebben als doel een sfeer neer te zetten – een trilling, zou je kunnen zeggen. De kracht van herhaling is een wezenlijk onderdeel van het zingen van mantra’s. Hoe vaker of langer je de mantra zingt, hoe meer je je kunt openstellen voor de werkingskracht ervan.

     

Zingen we alleen Indische mantra‘s? 

Nee, de bedoeling van de mantra-ceremonie is dat we ons hart openen voor gezangen uit allerlei culturen en tradities. We zingen bijvoorbeeld Indiase mantra’s, maar ook westerse meditatieve liederen uit Taizé of gezangen uit Afrika of Brazilië. We houden dus niet vast aan één traditie, maar ontwikkelen een nieuwsgierige en zoveel mogelijk open geest voor alle culturen. Het kan zijn dat je ervaart dat sommige culturen en tradities je vertrouwder zijn dan andere, of dat je met sommige meer affiniteit hebt dan met andere. En dat mag!

De liederen hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn eenvoudig, hebben werkingskracht en kunnen ons raken.

Moet ik “kunnen zingen” om mee te doen? 

Nee, laat dat alsjeblieft geen struikelblok voor je zijn. Je bent welkom met jouw stem, precies zoals hij is. Dat is meer dan voldoende. Bovendien bestaan mantra’s vaak slechts uit enkele woorden of een enkele zin op een eenvoudige melodie. Bij een mantra-ceremonie gaat het niet om mooi leren zingen: het gaat erom dat je je laat raken door de gezangen.

Heb je toch behoefte aan ondersteuning bij het leren van de mantra’s zodat je tijdens de mantra-ceremonies lekker onbezorgd je stem kan laten gaan? Informeer dan naar de mogelijkheden via bloeiendestem@gmail.com

 

Hoe verloopt een mantra-zang avond? 

Zodra je op de Zoomlink klikt, kom je onze online mantrazang-ruimte binnen. Na een korte kennismaking, volgt een korte meditatie. Je kan de dag van je af laten glijden. Je aandacht breng je naar je adem en de eerste mantra. De tekst staat duidelijk leesbaar in beeld. De mantra’s zijn eenvoudig. Doordat ze vaak herhaald worden leer je ze vanzelf meezingen. Toch behoefte aan ondersteuning? Informeer dan naar de mogelijkheden via bloeiendestem@gmail.com

 

Call Now Button