SARAHBANDE

Koorzingen versie 2.0

opgericht in 2011, is een koor zonder pretentie, maar met ambitie.

  • iedere zanger krijgt de ruimte om een stemvaste koorzanger te worden.
  • muzikaal & vocaal  te groeien doordat jouw zingen van belang is in deze kleinere groep.
  • gezelligheid en vriendschap

Projecten:  

SarahBande werkt gemiddeld in 4 kwartalen aan 1 project. Projecten wisselen per jaar van muziekstijl. 

Leden: 

we verwelkomen graag gemotiveerde leden met enige zangervaring. Het koor biedt aparte ondersteuning (in kleine groep) bij het instuderen van de muziek. Het is mogelijk om als projectzanger mee te zingen. 

Stemvorming & Oefenmateriaal: 

Tijdens de repetitie wordt ruim aandacht besteed aan plezier in zingen, gezond stemgebruik & koorklank.

Er wordt oefenmateriaal ter beschikking gesteld (ingespeelde partijen) om je te ondersteunen in het thuis (verder) oefenen van de muziek. 

Kennismaken: 

Iedere geïnteresseerde is welkom om 2x vrijblijvend en kosteloos met ons mee te repeteren. Na deze 2 keer evalueren we samen of het voor beide partijen een mooie zet is om met elkaar “in zee te gaan”. Apart voorzingen is niet vereist.

Repetitie – data & tijden

Wekelijks op woensdagavond van 20.00-22.00. Per kwartaal is er gemiddeld 1 oefendag op zaterdag of zondag. Tijdens schoolvakanties is er geen repetitie.

Locatie: Bloemenbuurt- Den Haag

Laat je verrassen door een nieuwe manier van koorzingen! Kom langs! 

NIEUW PROJECT 2020-2021 

Jubileumconcert 10-jarig bestaan SarahBande 2021. 

We kunnen natuurlijk niet alle details verklappen, maar we kunnen wel zeggen dat het een heus theater-concert wordt, waarbij licht klassieke muziek, wereldmuziek en een vleugje jazz hand in hand gaan. 

Door het seizoen heen zullen er workshops georganiseerd worden om je ook als solo zanger te kunnen verdiepen in de betreffende muziekstijlen. 

Deze workshops staan open voor koorleden van SarahBande en andere geïnteresseerde zangers met zangleservaring. 

SarahBande kwam naar aanleiding van haar vorig concertproject Irish Melodies en haar koorreis naar Ierland in ZINGmagazine.

Archief – onze vorige projecten:N

November 2019: Irish Melodies: Op zondag 3 november 2019 nam SarahBande haar publiek mee in de bewogen geschiedenis van The Emerald Island. Een gevuld programma van Ierse Melodieën vormde een sprankelende afsluiting van dit project waar ook een koorreis naar Ierland deel van uitmaakte. 

Maart 2018: Jazz Fever:  Op zaterdag 17 maart 2018 sloten we swingend dit project, gewijd aan jazz standards uit de jaren 20, 30 en 40 af.  We waagden ons aan stijlvolle charlestonkledij en ditto zangstijl. Jazz en close harmony. 

Juni 2016 Lustrumconcert SarahBande – Thema Madrigalen en Keltisch Klassiek. Op zaterdag 11 juni bracht SarahBande een prachtig programma met heerlijke, galmende klanken ten gehore en vierde daarmee haar eerste lustrum. Muziek uit de renaissance. Van meditatief tot hartverwarmend.

December 2015 : Kerstmeezing-concert  – Jaarlijks terugkerend meezingconcert waarbij we als koor het publiek uitnodigen de traditionele kerstliederen met ons mee te zingen en het publiek daarin begeleiden. Aanvullend brengt het koor prachtige bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore. Dit jaar i.s.m het pas opgerichte Bloemenkoor in wijkcentrum De Hyacint.

Juni 2015 “THAT’S ALL FOLKSong!” – Op zondag 14 juni 2015 gaf Sarahbande een concert ter afsluiting van het voorjaarsproject THAT’S ALL FOLKSong! Dit was gewijd aan volksmuziek uit allerlei landen. Van Japan tot Canada, van Frankrijk tot Korea, tot Afrika.

December 2014 Meezing-Kerstconcert – Dankzij het succes van “Classique” (april 2014) maakte SarahBande in december 2014 opnieuw haar opwachting in de Maranathakerk. Deze keer om haar medewerking te verlenen aan het Meezing-Kerstconcert van zondag 21 december 2014. Het werd een prachtige middag.

APRIL 2014 “Classique! – SarahBande bracht in april 2014 het bijzondere project “Classique!” – een introductie in het klassieke repertoire, klassieke zangstijl en stemvorming. Het concert, i.s.m. de Maranathakerk te Den Haag, werd een groot succes en werd op vele enthousiaste reacties onthaald. 

Call Now Button