Sarah Mareels,

vocal coach, koordirigente & workshopleider 

Al op mijn 22e stond ik als assistent-koordirigent in voor het instuderen van de koorpartijen voor elk van de stemgroepen in het Kamerkoor van mijn geboortestad Aalst. Op het programma stonden grote werken als het Requiem van Mozart, Mattheüspassion e.d. Tevens werd ik gevraagd het kinderkoor voor ditzelfde oratoriumwerk voor te bereiden.

DIPLOMA’s

Op mijn 24e haalde ik mijn diploma Muziektheorie en onderwijsbevoegdheid met grote onderscheiding aan het Conservatoire Royal de Musique de Liège. Enkele jaren later behaalde ik mijn Bachelor Diploma zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en sloot ik mijn pedagogisch diploma zang af met een 9 als afstudeercijfer.

WERKWIJZE

Mijn manier van zangles geven wordt gevoed door mijn zangopleiding bij docenten van wereldfaam en door mijn omzwervingen en zoektocht naar een manier om mijn stem tot bloei te laten komen (meer daarover bij persoonlijke weg). Kenmerkend voor mijn lessen is het maatwerk. In afstemming met wat ik hoor creëer ik passende bewegingen en oefeningen die voor jou van toepassing zijn. 

MEER DAN 20 JAAR ERVARING

Het lesgeven en de vocal coaching van groepen is sinds mijn 22e niet meer weg te denken uit mijn praktijk. Zo worden mijn lessen en workshops inmiddels gekleurd door de ruim 20 jaar ervaring die ik heb opgedaan met groepen van uiteenlopende grootte (van 6 tot 100 mensen) en in verschillende settings zoals bv. koorworkshops, bedrijfsworkshops, gelegenheidsworkshops (bv. verjaardag), zangvakanties, en workshops in het kader van integratie en sociale cohesie. 

WAT KAN IK VOOR UW KOOR DOEN? 

Naast mijn werkzaamheden in mijn eigen praktijk kan ik op verzoek: 

  • uw koordirigent tijdelijk vervangen (in geval ziekte of dergelijke) 
  • stemvorming, koorklank ontwikkelen bij uw koor 
  • themaworkshops geven. 

 

HOOGTEPUNTEN UIT MIJN WERKERVARING 

  • eigen lespraktijk Bloeiende Stem individuele zanglessen en groepszanglessen sinds 2006
  • 2006-2008 gastdocent Stemvorming voor Kerkmusici aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. 

  • Van 2010 t/m 2015 Docente voor Stichting Nationale Koren (Beschermheer Sir Simon Rattle).

  • Van 2012 tot 2014 Dirigente en Leiding van de landelijke Talentklas van Stichting Nationale Koren (Beschermheer Sir Simon Rattle) . Mijn taak was het ontwikkelen van lesmateriaal voor kinderen (6-8 jaar) met een bijzonder vocaal en muzikaal talent ter ontwikkeling van hun uitzonderlijke kwaliteiten.

Call Now Button