Vocal coach

Met een 9 als afstudeercijfer behaalde ik mijn pedagogisch diploma zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Mijn manier van zangles geven wordt gevoed door mijn zangopleiding bij docenten van wereldfaam en door mijn omzwervingen en zoektocht naar een manier om mijn stem tot bloei te laten komen (meer daarover bij persoonlijke weg). Kenmerkend voor mijn lessen is het maatwerk. In afstemming met wat ik hoor creëer ik passende bewegingen en oefeningen die voor jou van toepassing zijn. 

Mijn Werkervaring omvat o.a

  • eigen lespraktijk Bloeiende Stem individuele zanglessen en groepszanglessen

  • gastdocent Stemvorming voor Kerkmusici aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. 

  • Van 2010 t/m 2015 was ik werkzaam voor Stichting Nationale Koren (Beschermheer Sir Simon Rattle). Van 2012 tot 2014 gaf ik er leiding gaf aan de landelijke Talentklas. Mijn taak was het voorbereiden en maken van lesmateriaal voor kinderen (6-8 jaar) met een bijzonder vocaal en muzikaal talent ter ontwikkeling van hun uitzonderlijke kwaliteiten.

  • Vakjurylid Florence Concours

  • Masterclasses  

  • Stemvorming & vocal coaching koren

In mijn praktijk verwelkom ik graag mensen die een verlangen voelen te (leren) zingen. Daarbij is de grootte van je talent niet van belang.

Koordirigent

Sinds 2011 leid ik SarahBande, een koor dat van onervaren zanggroep uitgegroeid is naar een gemengd koor dat jaarlijks concerteert. Per project wordt een andere muziekstijl aangeboord.

Sinds 2015 heb ik het Bloemenkoor opgericht. Een plek voor de beginnende koorzanger. Meer informatie op deze site onder “koren”.

Op aanvraag & in overleg kan ik koordirigenten in geval verhindering/ziekte vervangen. 

Workshopleider

Al op mijn 22e werd ik door de dirigent van het kamerkoor in mijn geboortestad gevraagd om met de verschillende stemgroepen de koorpartijen voor de Mattheüspassion in te studeren en het kinderkoor voor ditzelfde oratoriumwerk voor te bereiden. Sindsdien is het coachen van groepen niet meer weg te denken uit mijn praktijk en heb ik nu 17 jaar ruime ervaring opgedaan met groepen van uiteenlopende grootte (van 6 tot 100 mensen) en in verschillende settings zoals bv. koorworkshops, bedrijfsworkshops, gelegenheidsworkshops (bv. verjaardag) en een jaarlijkse zangvakantie, dit jaar op Terschelling.

Call Now Button