SINGING IN THE RAIN

Vrijuit zingen. Authentiek en in contact met jezelf. 

“Na een fietsongeluk een aantal maanden geleden, werk ik met Sarah aan stembevrijding. Met de begeleiding en deskundige steun van Sarah, heb ik geleerd om het gevoel dat in mij vrij komt te ervaren voor wat het is. Deze emoties en gevoelens heeft Sarah op een zeer prettige en zachte manier bij mij tot uiting kunnen brengen.

Het prettige van de lessen is dat de effecten ook blijvend zijn. Mijn geestelijke herstel na mijn fietsongeluk is begonnen met de stembevrijding sessies die ik bij Sarah gevolgd heb.

Na de eerste sessie was de vermoeidheid, die ik al maanden gevoeld heb, sterk afgenomen. Ik dacht niet meer aan het ongeluk en mijn concentratievermogen nam weer toe.

Hoe dit allemaal kan? Ik weet het niet en hoef het eigenlijk ook niet te weten. Maar dat Sarah een wezenlijke invloed heeft gehad op mijn herstel staat voor mij als een paal boven water.” Jane.

Wat kan stembevrijdend zingen voor je betekenen?

Als we zingen, kunnen we onze innerlijke gevoelswereld laten klinken. We kunnen klank geven aan dat wat in ons leeft : vreugde, speelsheid, boosheid, verdriet, … Maar al te vaak ontbreekt in onze snelle maatschappij de aandacht om bij ons gevoel stil te staan. We worden moe van het rennen. Stembevrijdend zingen kan een fijne manier zijn om te vertragen, spanning mee te geven aan je toon en zo je batterijen weer op te laden.  Van de grootste klaagzang tot de kleinste, timide toon, het is allemaal welkom, het wil alleen maar klinken. Het zingen in deze sessies is niet gericht op de vorm en performance, maar op jouw authentiek geluid naar buiten laten komen. Om de effecten van stembevrijdend zingen te kunnen ervaren, hoef je niet muzikaal te zijn en ook niet te kunnen zingen. 

“De stembevrijdingssessies voelen als een schoonmaakproces. Nooit geweten, laat staan gevoeld dat de trillingen van mijn eigen stem me meer innerlijke vrijheid konden geven. Ik ervaar de begeleiding van Sarah als heel veilig, zeer zorgvuldig, met respect en heel liefdevol.”

A. Den Haag